Servicebeskrivning

Hiilineutraalisuomi.fi är en webbtjänst som uppdateras av Finlands miljöcentral (Syke)

Hiilineutraalisuomi.fi är en mötesplats för alla som är intresserade av klimatarbete. Webbplatsen presenterar aktuella ärenden inom klimatförändringen, och berättar om resultaten och verksamheten inom projektet Canemure – koldioxidneutrala kommuner och landskap och Hinku-nätverket.

Webbtjänsten publiceras på finska och en del av innehållet på engelska (carbonneutralfinland.fi) och på svenska (kolneutraltfinland.fi).

Upphovsrättigheter

Det är fritt fram att länka till Hiilineutraalisuomi.fi och textinnehållet kan utnyttjas enligt god sed. Användningen av bildmaterial ska avtalas med Finlands miljöcentrals kommunikationsexpert: ulla.ala-ketola@syke.fi. Källan ska anges vid användning av materialet på Hiilineutraalisuomi.fi.

Inget register samlas in över de som använder tjänsten

Inget personregister bildas över de som använder tjänsten. E-postadress och/eller annan kontaktinformation efterfrågas i samband med respons. Användaren kan skicka responsen anonymt, men ska ange sina kontaktuppgifter om svar önskas på responsen.

Användning av kakor och uppföljning av användningen

Webbplatsen Hiilineutraalisuomi.fi använder kakor. En del av kakorna gäller webbplatsens funktioner, andra statistiken om hur webbplatsen används. Användaren kan förbjuda mottagning kakor genom att ändra webbläsarens inställningar. Detta kan dock orsaka att webbplatsen inte fungerar som den ska.

Allmänna statistikuppgifter samlas in över hur webbplatsen används. Sådana uppgifter är antalet besökare på webbplatsen, vilka sidor är mest populära, varifrån besökaren kommit till tjänsten, de mest använda sökorden och webbläsarna. Uppgifter som samlas in är bl.a. användarens IP-adress, klockslag, sidor som använts, webbläsare, operativsystem och skärmens resolution. Besökarstatistiken baseras på serverns logguppgifter samt Google Analytics-rapportering, i vilken man använder Google Analytics-programvarans kakor och JavaScript-kod.

Ansvar

Finlands miljöcentral ansvarar för webbtjänstens innehåll, som man strävar efter att hålla så aktuellt som möjligt. Man strävar efter att utan dröjsmål rätta till iakttagna fel.

Publicerad 01-09-2020 kl. 12.00, uppdaterad 06-04-2023 kl. 12.54

  • Skriv ut sidan