Uutiset

RSS
Loviisa liittyi Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon (Hinku) 15.5.2023 13.18
Loviisan kaupunginvaltuusto päätti 15.3.2023 liittymisestä Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon (Hinku). Näin ollen Loviisa sitoutuu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Loviisan kaupungin strategian 2022–2015 mukaan tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2035.
Apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz: Hinku-verkosto tiiviimmin mukaan ilmastopolitiikan pyöreän pöydän keskusteluun 9.5.2023 12.26
Vuonna 2020 perustettu ilmastopolitiikan pyöreä pöytä (IPP) kokoaa eri tahoja yhteen keskustelemaan siirtymästä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa ja miten se tehdään sosiaalisesti ja alueellisesti reilulla tavalla. Kysyimme Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultzilta, mikä pyöreän pöydän merkitys on ja pitäisikö Hinku-verkostolla olla siinä oma edustajansa.
Hinku-päivillä puhutti vihreä siirtymä sekä kuntien, yritysten ja asukkaiden yhteistyön vahvistaminen 8.5.2023 11.41
Hinku-kevätpäivillä 3.4. keskityttiin erityisesti vihreään siirtymään ja ilmastotyön talousvaikutuksiin, ilmastosuunnitelmien laatimiseen liittyvään tukeen ja palveluihin sekä kuntien mahdollisuuksiin tehdä paikallista yhteistyötä yritysten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Vantaan kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa oli mukana yli 100 osallistujaa sekä paikanpäällä että live-lähetyksen välityksellä.
Anna palautteesi infrarakentamisen vähähiilisyyden arviointimenetelmästä 5.5.2023 11.43
Väylävirasto on yhdessä Suomen ympäristökeskuksen kanssa valmistellut infrarakentamisen vähähiilisyyden arviointimenetelmää, jonka avulla pyritään yhdenmukaistamaan infrarakentamisen ilmastovaikutusten arviointia. Väylävirasto toivoo arviointimenetelmäluonnoksesta palautetta 5.6. mennessä!
Opas kunnan ilmastosuunnitelman valmisteluun on julkaistu 4.5.2023 8.01
Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus ovat julkaisseet kunnille suunnatun oppaan ilmastosuunnitelman laadintaan. Opas on suunnattu erityisesti ilmastotyötään aloitteleville kunnille.
Tutkimus: Tuotteiden elinkaaripäästöihin perustuva kulutusvero vaatii tarkkaa harkintaa ja parempaa tietopohjaa 14.4.2023 9.43
Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteisessä tutkimushankkeessa on selvitetty sekä eri tuotteiden elinkaaripäästöjä että käytännön mahdollisuuksia toteuttaa Suomessa päästöihin perustuva kulutusvero.
Ristijärvi mukaan Hinku-verkostoon 30.3.2023 11.01
Ristijärven kunta liittyi Hinkuun. Ristijärvi on tehnyt pitkäjänteisesti työtä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Tärkeimmät toimenpiteet ovat kiinteistöjen lämpötilojen lasku järkevälle tasolle, kiinteistöjen sisä- ja ulkovalaistuksen muuttaminen ledeiksi ja valaistusaikojen säätäminen sekä katuvalojen muutos ledeiksi ja valaistusaikojen säätäminen.
Energiakriisi vauhditti energia- ja ilmastotoimia mökeillä 30.3.2023 8.30
Suomen ympäristökeskus teki alkuvuodesta mökkeilijöille kyselyn energiakriisin vaikutuksista mökin käyttöön, energiaratkaisuihin ja mökkimatkoihin. Kyselyyn saatiin lähes 2 800 vastausta ja vastaajia oli yli 250 eri mökkikunnasta ympäri Suomea. Yhteensä noin 45 prosenttia vastaajista kertoi tehneensä jotain muutoksia mökkinsä lämmityksessä, energian käytössä tai liikkumisessa.
Ratkaisuja kestävään kaupunkikehitykseen 29.3.2023 14.01
Ympäristöministeriön koordinoima Kestävä kaupunki –ohjelma (2019-2023) on tuottanut kestävän kehityksen ulottuvuuksia yhdistäviä ratkaisuja kestävään kaupunkikehitykseen. Toimet ovat parantaneet yhdyskuntien päästövähennysten ja sosiaalisen kestävyyden edellytyksiä, tukeneet lähiluonnon monimuotoisuutta ja hyvinvointivaikutuksia sekä vahvistaneet kestävyyden johtamista ja uudenlaisia osallistumisen tapoja.
Toivoa tulee lisätä tekemällä! 27.3.2023 10.48
Päättäjät ovat isossa vastuussa siitä, että ilmastomuutokseen liittyvä toivo tulkitaan oikealla tavalla. Toivon tulisi purkautua välittömiksi toimiksi vähentää kasvihuonekaasuja. Onneksi Suomessa on jo yli sata kuntaa, jotka haluavat näyttää esimerkkiä päästöjen vähentämisessä Suomen virallisia tavoitteita nopeammin, kirjoittaa professori Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu