Hyppää sisältöön

Uutiset

RSS
Lämmönohjauspalvelulla energiansäästöä, päästövähennyksiä ja uusia oppeja 29.11.2021 13.31
Osana Canemure-hanketta Porvoon kaupunki ja Porvoon Energia ovat ottaneet käyttöön lämmönohjauspalvelun 16 julkisessa rakennuksessa. Lämmönohjauspalvelu ohjaa rakennusten kaukolämmitystä reaaliaikaisesti, pitää sisäolosuhteet tasaisina sekä tuo energiansäästöjä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.
Älykkään mittausjärjestelmän avulla vähennetään päästöjä ja säästetään kuluja 17.11.2021 11.14
Seaside Industry Park on Raumalla sijaitseva meriteollisuuteen keskittynyt teollisuuspuisto. Pinta-alaltaan 43 hehtaarin suuruisessa puistossa on yhteensä 55 000 neliömetriä erilaisia tuotanto-, toimisto- ja varastotiloja, ja alueella vuokralaisyrityksiä on yli 30.
Lappeenrannassa korvataan fossiilisia polttoaineita uudenlaisella lämpöakulla 10.11.2021 9.22
Lappeenrannan kaupunki testaa uudenlaista energianvarastointijärjestelmää Mustolan lämpökeskuksessa, jossa energia varastoidaan suoraan lämmöksi. Laitteisto ladataan sähköllä, minkä jälkeen lämpöenergia vapautetaan Mustolan kaukolämpöverkkoon. Laitteistolla hillitään ilmastonmuutosta, sillä lämpöakulla voidaan korvata fossiilisia polttoaineita.
Kosteikkoviljelyllä hillitään turvepeltojen ilmastopäästöjä 5.11.2021 12.48
Luonnonvarakeskus testaa Canemure-osahankkeessaan tehokasta turvepeltojen kasvihuonekaasupäästöjen vähenemiskeinoa, kosteikkoviljelyä, Suomen olosuhteissa ja edistää kosteikkoviljeltyjen tuotteiden markkinoita saattamalla viljelijöitä ja alan yrityksiä yhteen.
Energiatehokkuussopimukseen liittymisen seurantaa tehostetaan – Hinku-verkostosta erottaminen mahdollista 4.11.2021 16.31
Kohti hiilineutraalia kuntaa (Hinku) -verkostoon kuuluvien ja siihen liittyvien kuntien kriteerien toteutumiseen kiinnitetään jatkossa tarkemmin huomiota. Jos nykyinen Hinku-kunta ei ole vuoden 2022 loppuun mennessä liittynyt kunta-alan energiatehokkuussopimukseen (KETS), kunta erotetaan Hinku-verkostosta.
Kierrätysbetonin hiilensidontapotentiaalia tutkitaan Turun Topinpuistossa 4.11.2021 16.11
CO2ncrete Solution -hanke selvittää, miten betoni sitoo hiiltä itseensä. Selvityksessä tarkastellaan Suomen betonikannan muodostaman hiilivaraston suuruutta ja betonin kierrätysvaiheen mahdollisuuksia toimia hiilinieluna ja -varastona. Tulosten avulla autetaan kuntia hillitsemään ilmastonmuutosta.
Helsinki peruskorjaa katuja ilmastoviisaasti ja kustannustehokkaasti 4.11.2021 10.42
Keskeinen päästöjen vähennyskeino on vähentää rakentamisesta ja rakennusten käytöstä syntyviä kasvihuonepäästöjä. Tämä onnistuu esimerkiksi perusparantamalla katuja ilmastoviisaasti. Helsingissä Toukolan ja Vanhankaupungin välinen Hämeentien katuosuus peruskorjataan teknisesti parhaalla, mutta samalla ilmastovaikutukset huomioivalla tavalla.
Hinku-päivillä keskityttiin kompensaatioihin, yritysyhteistyöhön ja ilmastoviestintään 4.11.2021 9.27
Hinku-verkoston syyspäivä järjestettiin 3.11.2021 webinaarina. Tilaisuudessa kuultiin kiinnostavia tuloksia ja ajankohtaisia nostoja ilmastoviestinnästä, ilmastopäästöjen kompensaatioista, kuntien ja yritysten ilmastoyhteistyöstä sekä kuntien roolista ja mahdollisuuksista osana valtakunnallista ilmastotyötä.
Tampere kannustaa asukkaita ja työmatkalaisia liittymään lähijunaan 27.10.2021 8.42
Tampereen kaupunkiseudun Canemure-osahankkeen ”Liityntä joukkoliikenteen runkoverkkoon” tavoitteena on luoda kestävää liikkumista ja sujuvia matkaketjuja. Huomio on etenkin työmatkoissa, sillä ne muodostavat ison osan seudun liikenteen ilmastopäästöistä.
Liikenteen indikaattorit kertovat henkilöautokannan uudistumisesta 13.10.2021 9.36
Liikenne on maakunnissa keskeinen päästövähennystoimien kohde, ja päästövähennyksiä toteutetaan esimerkiksi autokannan uudistamisella. Tavoitteena on puolittaa kotimaan liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2005 tasoon.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu