Uutiset

RSS
Hartola panostaa asukasyhteistyöhön asukasraatien avulla 17.6.2024 15.23
Hartolassa on tänä keväänä käynnistetty teemakohtaiset asukasraadit asukkaiden ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Tavoitteena on kehittää kunnan toimintaa siten, että asukkaat saavat äänensä paremmin kuuluviin erityisesti kestävyyteen, hyvinvointiin, yhteisöllisyyteen ja elinvoimaan liittyvissä asioissa.
Karoliina Auvinen: ”Puhdas siirtymä tarjoaa mahdollisuuden edistää suomalaisten yritysten kilpailukykyä” 10.6.2024 12.40
Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) -hankkeessa yritykset, tutkimuslaitokset ja yliopistot, julkishallinto ja säätiöt etsivät yhdessä uusia keinoja tukea kotimaisia ilmastoinvestointeja. Haastattelimme hankkeen vetäjää Karoliina Auvista.
Korjattu tiedote: Kuntien ilmastopäästöt laskeneet 38 prosenttia 2000-luvun huippuvuodesta 7.6.2024 12.17
Suomen ympäristökeskus julkaisi 16.5.2024 tiedotteen kuntien ilmastopäästöistä. Laskennassa tapahtuneen virheen vuoksi tiedote julkaistaan korjattuna ja se korvaa siten aiemman tiedotteen. Pahoittelemme mahdollista haittaa.
Kestävyyskiihdyttämöstä tukea ilmastotyön tiedolla johtamiseen 31.5.2024 14.48
Motiva Services ja Suomen ympäristökeskus tarjoavat nyt yhdessä paketissa kunnille asiantuntijatukea sekä mahdollisuutta oppia toisiltaan ja kehittää hyviä käytäntöjä ilmastotyön tiedolla johtamiseen, aiempien oppien tukemana.
Hinku-kunnat jatkavat konkreettista ilmastotyötä valtakunnan alhosta huolimatta 31.5.2024 8.02
Suomen ympäristökeskuksen järjestämille Hinku-päiville 29.5.2024 osallistui noin 90 henkilöä kunnista, ympäristöministeriöstä ja muista sidosryhmistä sekä yrityksistä. Professori Jyri Seppälä korosti avauspuheenvuorossaan kuntien ja kaupunkien ilmastotyön merkitystä aikana, jolloin maailman lämpöennätykset ovat rikkoontuneet kuukausi kuukauden jälkeen, mutta valtakunnan politiikassa aihe ei näy ykkösagendalla.
Tuore opas vauhdittamaan ilmastokestävää kaupunkisuunnittelua 31.5.2024 8.02
Suomen ympäristökeskus ja Ilmatieteen laitos ovat julkaisseet oppaan, joka kokoaa yhteen kattavat ohjeet ilmastokestävän kaupunkisuunnittelun tueksi. Opas on suunniteltu edistämään ilmastonmuutoksen hillintää ja sopeutumista alueidenkäytön suunnittelussa, kaavoituksessa ja rakentamisessa.
Hinku-kuntia kutsutaan mukaan Minimetsän perustamiseen 30.5.2024 13.28
Minimetsä on yhteisöllisesti istutettava nykytaideteos, joka luo luonnon tilaa ja hiljaisuutta kaupunkitilaan. Projektissa puiden istuttaminen, ilmastonmuutoksen hidastaminen ja taide kohtaavat. Minimetsä suunnitellaan yhdessä vastaanottavan kunnan kanssa ja toteutetaan talkoilla.
Politiikkasuositus: Päästövähennysvelvoitteiden laiminlyönti käy Suomelle kalliimmaksi kuin puhtaan siirtymän edistäminen liikenteessä 28.5.2024 7.55
Euroopan unionin päästövähennysvelvoitteiden laiminlyönnistä voi seurata noin 100-1200 miljoonan euron kustannukset, kun valtion päästöyksiköiden myynnistä saatavat tulot vähenevät ja päästöyksiköiden hankkimisesta ulkomailta joudutaan maksamaan 30-300 euroa hiilidioksiditonnia kohti.
Kirkolle tiekartta hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamiseksi 27.5.2024 8.30
Suomen evankelis-luterilainen kirkko viimeistelee parhaillaan tiekarttaa hiilineutraalisuustavoitteensa saavuttamiseksi yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen kanssa. Kirkon energia- ja ilmastostrategian päätavoitteena on vähentää 80 prosenttia kasvihuonekaasupäästöjä vuoden 2019 tasosta ja kompensoida loput 20 prosenttia.

Latausinfrastruktuurin tuet edistävät liikenteen sähköistymistä 8.5.2024 12.39
Suuritehoisen latausverkoston kehittyminen valtaväylillä lisää sähköautojen kysyntää, kertoo tuore selvitys. Latausverkoston kehittäminen voi olla toimiva keino lisätä sähköautojen osuutta ja vähentää tieliikenteen päästöjä, mutta muitakin toimia tarvitaan.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu